BLOG INI TELAH BERPINDAH

SALAM SEJAHTERA KEPADA PENGUNJUNG-PENGUNJUNG BLOG PENERANGAN UMNO KEDAH.

Pihak Biro Penerangan Perhubungan UMNO Negeri Kedah dengan ini ingin memaklumkan bahawa Blog ini tidak lagi akan diaktifkan selepas ini kerana telah dinaiktaraf dan dijenamakan semula bersempena penghijrahan kita ketahun baru 2010 bersama-sama azam dan iltizam baru selari dengan konsep 1Malaysia, Rakyat di Dahulukan Pencapaian di Utamakan dan juga atas semangat BN Menang Kedah Senang. Namun begitu persembahan didalam Blog baru akan ditambahbaik dari masa kesemasa persembahannya agar penyampaian maklumat dapat dibaca dan lihat dengan jelas.

Pihak Biro Penerangan juga ingin memohon maaf kerana mengambil masa yang agak lama untuk diaktifkan kembali diatas sebab-sebab teknikal.

Alamat terbaru Blog Penerangan Perhubungan UMNO Kedah ialah:

http://onekedahinfo.blogspot.com/

Harap maklum dengan perkembangan ini.

Friday, 14 August 2009

Hormati Ramadan semasa kempen

Utusan Malaysia Online - ARKIB : 13/08/2009

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0813&pub=utusan_malaysia&sec=Politik&pg=po_12.htm&arc=hive

KUALA LUMPUR 12 Ogos - Semua pihak yang terlibat dalam Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang Pasir dinasihatkan sentiasa menjaga adab dan tatasusila bagi menghormati bulan Ramadan.

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Jamil Khir Baharom berkata, penumpuan terhadap ibadat dalam bulan Ramadan tidak seharusnya dicemari dengan tingkah laku buruk dan kata-kata kesat ketika berkempen.

''Ada antara kita yang kadangkala terlampau dipengaruhi emosi ketika berkempen sehingga terlepas cakap dan melupakan adab sopan selaku umat Islam.

''Umat Islam tidak seharusnya begitu. Kita perlu konsisten dalam menjaga tatasusila walau dalam apa jua situasi tanpa dipengaruhi emosi, lebih-lebih lagi pada bulan Ramadan," katanya.

No comments:

Post a Comment